”Nava mamă a extratereștrilor”. Teoria uimitoare a unor înalți oficiali ai Pentagonului despre Oumuamua și alte OZN-uri

oumuamua
Shutterstock

Un oficialul responsabil pentru o investigare Pentagonului privind incursiunile aeriene inexplicabile are o teorie ieșită din comun.

El susține că obiecte neidentificate care au mai fost raportate recent ar putea fi, de fapt, sonde extraterestre de pe o navă-mamă trimisă să studieze Pământul.

Potrivit Politico, într-un proiect al unui document datat 7 martie, Sean Kirkpatrick, șeful Biroului de Rezolvare a Anomaliilor din toate Domeniile (BRAD) al Pentagonului, și profesorul Avi Loeb, de la Harvard, au format o echipă, iar concluzia lor este că obiectele neidentificate care par să sfideze orice fizică ar putea fi "sonde" de la o "navă-mamă" extraterestră.

Este neobișnuit pentru oficialii guvernamentali, în special pentru cei implicați în efortul incipient de a colecta informații despre aparițiile recente, să discute despre posibilitatea existenței vieții extraterestre, deși oficialii agențiilor de top nu exclud această posibilitate atunci când sunt întrebați.

După ce Loeb l-a postat online, documentul a căpătat notorietate, în urma unei postări pe site-ul Military Times, și a circulat, de asemenea, printre agențiile de știri axate pe știință.

Citește și
„Oumuamua”
Ce era de fapt straniul obiect interstelar „Oumuamua”, care i-a înmărmurit pe oamenii de știință în 2017
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Mai mult de jumătate din lucrarea de cinci pagini este dedicată discutării posibilității ca obiectele inexplicabile pe care Departamentului de Apărare al SUA le studiază să fie "sondele" unei navei-mamă. O secțiune se intitulează: "Posibilitatea extraterestră", iar alta "Metode de propulsie".

Implicarea lui Kirkpatrick în lucrarea academică demonstrează că Pentagonul este deschis la dezbaterea științifică a originii OZN-urilor, un semnal important de transmis lumii academice, au declarat experții. Dar aceștia adaugă că decizia sa de a-și atașa numele la o teorie considerată în majoritatea cercurilor academice ca fiind extrem de neîntemeiată ridică, de asemenea, semne de întrebare cu privire la credibilitatea BRAD.

Documentul explică faptul că obiectele interstelare precum "Oumuamua", în formă de trabuc, pe care oamenii de știință l-au observat zburând prin galaxie în 2017, "ar putea fi o navă-mamă care eliberează multe sonde mici în timpul trecerii sale apropiate de Pământ".

Documentul continuă comparând sondele cu "semințe de păpădie" care ar putea fi separate de nava mamă de către forța gravitațională a soarelui. Documentul examinează fizica modului în care navele mai mici s-ar putea deplasa prin atmosfera Pământului pentru a ajunge la suprafață, unde ar putea fi observate de oameni.

Documentul notează că "sondele" ar putea folosi lumina stelară pentru a-și "încărca bateriile", iar apa de pe Pământ drept combustibil. De asemenea, se fac speculații cu privire la motivul pentru care extratereștrii ar trimite sonde de explorare pe Pământ.

"Care ar fi scopul general al călătoriei? Prin analogie cu semințele actuale de păpădie, sondele ar putea propaga proiectul expeditorilor lor", scriu autorii. "Ca și în cazul semințelor biologice, materiile prime de pe suprafața planetei ar putea fi, de asemenea, folosite de acestea ca nutrienți pentru auto-replicare sau pur și simplu pentru explorare științifică".

Autorii recunosc faptul că nu au certitudine că există nave extraterestre funcționale în apropierea Pământului. Dar Proiectul Galileo, efortul academic finanțat privat al lui Loeb de căutare a OZN-urilor, intenționează să investigheze această posibilitate, scriu ei.

Echipa BRAD de la Pentagon a fost creată anul trecutâ, pentru a înlocui un grup de lucru din cadrul Office of Naval Intelligence, care a cercetat până atunci OZN-urile. BRAD a fost înființată de Congresul SUA pentru a servi drept punct central la investigarea la nivel guvernamental a sutelor de rapoarte privind "fenomenele aeriene neidentificate", inclusiv multe care par să efectueze manevre foarte avansate.

Kirkpatrick este un profesionist respectat în domeniul științei și al serviciilor de informații, cu o experiență de peste două decenii în studierea fizicii și în munca în domeniul serviciilor de informații din domeniul apărării. A ocupat poziții de top în cadrul Departamentului de Apărare al SUA, al Comandamentului Spațial al SUA, al Consiliului Național de Securitate și în cadrul agențiilor de informații, câștigând mai multe premii pentru activitatea sa. Înainte de poziția sa actuală, cea mai recentă misiune a fost cea de cercetător șef la centrul de informații despre rachete și spațiu al DIA.

Dar experții au declarat că atașamentul său față de acest document are potențialul de a submina credibilitatea biroului.

"Este o linie fină, deoarece există "a fi deschis la idei speculative" ca aceasta, dar acest lucru se poate traduce printr-o susținere reală a acestei posibilități, și cred că aici trebuie să existe mai multă claritate", a declarat Alejandro Rojas, membru al consiliului de administrație al Coaliției științifice pentru studii UAP, un grup de reflecție care explorează fenomenele aeriene neidentificate, și șef de conținut și cercetare pentru Enigma Labs, un start-up care folosește învățarea automată pentru a investiga datele OZN.

"Se pare că [Departamentul de Apărare] susține niște idei cu adevărat nebunești care, până acum, sunt considerate a fi nefondate".

Departamentul de Apărare al SUA nu a răspuns la solicitările repetate ale Politico de a comenta acest proiect de document.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
A fost descoperit un obiect bizar, de milioane de ori mai luminos decât soarele. Astronomii sunt bulversați, nu înțeleg
A fost descoperit un obiect bizar, de milioane de ori mai luminos decât soarele. Astronomii sunt bulversați, nu înțeleg

O „sursă ultraluminoasă de raze X” bizară strălucește de 10 milioane de ori mai puternic decât soarele, încălcând o lege a fizicii numită limita Eddington, arată un nou studiu. „Ceva în spațiul cosmic încalcă legea – legile fizicii”, spune NASA.

Ce era de fapt straniul obiect interstelar „Oumuamua”, care i-a înmărmurit pe oamenii de știință în 2017
Ce era de fapt straniul obiect interstelar „Oumuamua”, care i-a înmărmurit pe oamenii de știință în 2017

Trecerea unui obiect ceresc misterios prin sistemul nostru solar, în 2017, i-a nedumerit pe astrofizicieni, unul dintre ei mergând până într-acolo încât a emis ideea că este vorba despre o navă extraterestră.

Ce ar fi de fapt Oumuamua, corpul ceresc despre care s-a spus că e o
Ce ar fi de fapt Oumuamua, corpul ceresc despre care s-a spus că e o "sondă extraterestră"

"Bolidul spaţial", calificat iniţial drept asteroid, apoi drept cometă, apoi sondă a extratereştrilor, a generat un adevărat scandal în lumea ştiinţifică

Forma unui asteroid misterios i-a alarmat pe cercetători: “Este o navă extraterestră”
Forma unui asteroid misterios i-a alarmat pe cercetători: “Este o navă extraterestră”

O cometă misterioasă numită “Oumuamua”, considerată primul obiect interstelar văzut în sistemul nostru solar, ar putea fi o navă spațială extraterestră trimisă pentru a căuta semne de viață, arată un nou studiu.

Cercetători: Un obiect uriaș ar putea fi dovada existenței navelor spațiale extraterestre
Cercetători: Un obiect uriaș ar putea fi dovada existenței navelor spațiale extraterestre

Un obiect uriaș care a trecut pe lângă Pământ ar putea fi dovada existenței navelor spațiale extraterestre, spun oamenii de știință.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.