Anderlecht - FCSB 2-2, în Europa Conference League. Roș-albaștrii nu mai au șanse de calificare, după egalul de la Bruxelles

Anderlecht - FCSB
Agerpres

Anderlecht - FCSB s-a încheiat 2-2. Roș-albaștrii au remizat în etapa a cincea a grupelor Conference League, după ce au fost conduși de două ori la Bruxelles.

Meciul a fost transmis LIVE pe PRO Arena și pe VOYO.

După 0-0 la Bucureşti, FCSB nu mai are şanse să meargă mai departe, dar părăseşte competiţia cu un rezultat de palmares în faţa unei echipe belgiene în criză.

 Anderlecht a condus de două ori, prin golurile marcate de Yari Verschaeren (38) şi Jan Vertonghen (74), dar vicecampioana României a revenit de fiecare dată şi a egalat, prin Andrea Compagno (60), respectiv Joyskim Dawa (82).

Primele ocazii ale partidei au venit în min. 10, când Edjoumaa reluat cu capul din 7 metri, puţin peste poartă, iar apoi Amuzu a tras la colţul scurt, dar Târnovanu a respins.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

După o perioadă bună a roş-albaştrilor, Anderlecht fost aproape de gol, însă reluarea lui Fabio Silva din 6 metri a fost blocată de Dawa, în faţa unui Târnovanu ieşit neinspirat dintre buturi (26).

FCSB a avut câteva acţiuni ofensive notabile, dar Miculescu a trimis cu capul peste poartă (33), iar şutul lui Octavian Popescu a fost prins în doi timpi de portarul van Crombrugge (37).

Anderlecht a marcat prima, în min. 38, când Murillo a scăpat de Octavian Popescu şi a centrat în mijlocul careului, de unde micuţul Verschaeren, nesupravegheat, a reluat în plasă.

Târnovanu (43) a salvat golul la reluarea tehnică a lui Fabio Silva, dar FCSB putea egala pe finalul primei repriză. Radunovic a şutat puternic din lovitură liberă de la 17 m (45+1), dar portarul a respins. Apoi, Dumiter (45+2) a tras pe lângă, din unghi.

Anderlecht, la primul meci sub comanda interimarului Robin Veldman, a controlat mai bine jocul după pauză, iar Verschaeren a şutat din marginea careului, însă Târnovanu a prins (58).

FCSB a restabilit egalitatea în min. 60, când Compagno a marcat cu capul din centrarea lui Radunovic.

Gazdele au revenit în atac şi Vertonghen a ratat o mare ocazie (67), reluând cu capul din 7 metri, pe lângă, deşi era complet liber. Târnovanu (74) a salvat golul în faţa lui Amuzu, dar un minut mai târziu s-a recunoscut învins de Vertonghen, care a reluat cu capul de lângă Dawa, la un corner executat de Verschaeren.

Dawa şi-a răscumpărat greşeala în min. 82, Dawa reluând în plasă mingea respinsă de portar la devierea lui Oaidă, în urma unui corner bătut de Coman.

''Mauves'' au mai avut o ocazie până la final, dar şutul lui Duranville (85), la colţul scurt, a fost respins de Târnovanu.

Anderlecht, care păstrează şanse de a merge mai departe, a încheiat meciul în zece oameni, panamezul Murillo primind al doilea cartonaş galben (90+4), pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Dulca.

FCSB, care putea scoate mai mult din acest meci dacă avea mai mult curaj, va încheia campania la Bucureşti, cu West Ham United, pe 3 noiembrie.

 

Cum au arătat cele două echipe: 

Anderlecht: Van Crombrugge - Murillo, Vertonghen, Hoedt, Ndiaye – Diawara (Ashimeru 61), Arnstad – Refaelov (Stroeykens 51), Verschaeren, Amuzu (Duranville 76) - Fabio Silva. ANTRENOR: Robin Veldman

FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic - Oaidă, Edjouma (Dulca 88), Olaru (Radaslavescu 46) – Miculescu (I. Stoica 90), Dumiter (Compagno 46), Oct. Popescu (Fl. Coman 64). ANTRENOR: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Murillo 43, 90+4, Hordt 88 / Compagno 67, Fl. Coman 87, Miculescu 89

Cartonaş roşu: Murillo (Anderlecht) minutul 90+4

Anderlecht - FCSB (2-2), desfășurarea partidei:

Min. 90+4 - Eliminare la Anderlecht! Murillo vede al doilea galben, după ce îl lovește pe Marco Dulca cu palma peste față.

Min. 82 - GOL FCSB! Dawa restabilește egalitatea.

Min. 75 - GOL Anderlecht! Vertonghen îi aduce pe belgieni în avantaj, cu o lovitură de cap, chiar de lângă Dawa.

Min. 60 - GOL FCSB! Compagno înscrie după o centrare perfectă a lui Radunovic.

Min. 45 - Onouă ocazie pentru FCSB! Radunovic trimite o „torpilă” din lovitură liberă, dar Van Crombrugge respinge mingea.

Min. 43 - Ocazie Anderlecht! Târnovanu respinge excelent mingea trimisă cu călcâiul de Fabio Silva.

Min. 39 - Anderlecht deschide scorul prin Verschaeren, care înscrie cu un șut plasat din interiorul careului.

Min. 36 - Olaru îl încearcă pe Van Crombrugge cu un șut de la 60 de metri, dar portarul se repliază în timp util.

Min. 10 - Ocazie pentru FCSB! Edjouma trimite o lovitură de cap la o palmă peste poarta lui Anderlecht.

Min. 1 - Meciul a început.

----

Antrenorul echipei FCSB, Nicolae Dică, a efectuat faţă de meciul din tur două schimbări în formula de start pentru partida din Belgia.

Dică a renunţat la Pantea şi la Rusu, în locul lor fiind titularizaţi Radunovic şi Dumiter.

Anderlecht, cu un nou antrenor, a schimbat sistemul de joc, utilizând un 4-2-3-1.

La Bucureşti scorul a fost egal, 0-0, acesta fiind singurul punct câştigat de FCSB în grupă.

Dică a explicat de ce va fi nevoit să efectueze schimbări în echipă

”Dacă noi am jucat luni seară la Sfântu Gheorghe şi ne-am întors noaptea, la ora 4, la bază, marţi am făcut doar refacere, iar azi am plecat pe drum atâtea ore, credeţi că nu ar trebui să schimb nişte jucători din echipă? Am văzut şi în campionatul României că s-au jucat etape intermediare, iar majoritatea echipelor au schimbat jucătorii.

Este normal să schimbăm. Asta nu înseamnă că nu ne interesează acestă competiţie. Trebuie să ne gândim cum vom folosi aceşti jucători, ce feedback am de la ei. Noi ne antrenăm azi practic, iar jucătorii care au jucat luni seară fac un antrenament de reactivare.

Aţi văzut şi voi diferenţa care a fost când am jucat cu foarte mulţi jucători tineri şi care au evoluat mai puţin. Sunt tineri, fără meciuri internaţionale, dar vor prinde şi ei experienţă şi vor ajunge la un nivel bun. Important e că am ajuns aici, dar important e şi cum vom termina ultimele două partide.

Dacă vom folosi jucători care au jucat mai puţin în campionat nu înseamnă că nu ne interesează această competiţie. Încercăm pe mai multe fronturi, trebuie să dăm şanse şi altor jucători să evolueze”, a declarat Nicolae Dică, potrivit Sport.ro.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Champions League la fotbal, iar succesul spaniolilor l-a îmbogățit pe un român.

 

România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj
România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj

Echipajele României au obţinut şapte medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori (Under19) 2024 de la Kruszwica (Polonia).

Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a
Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a "urecheată" pentru "Los Blancos"

Real Madrid este noua regină a Europei. Echipa spaniolă a câștigat, sâmbătă, pentru a 15-a oară în istorie, Liga Campionilor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.