Răniții de la Colectiv cer sprijin pe viață pentru tratamente. Reacția ministrului Sănătății

×
Codul embed a fost copiat

'Avem nevoie de sprijin pe viață''. Este strigătul de ajutor al răniţilor din ''Colectiv'', la aproape 4 ani de la infernul în care şi-au pierdut viaţa 64 de tineri nevinovaţi.

Acum, supravieţuitorii cer într-o scrisoare deschisă adresată premierului şi ministrului Sănătăţii plata tratamentelor de care au nevoie.

Intervențiile sunt decontate doar până la sfârşitul anului viitor, deşi recuperarea durează mult mai mult, posibil o viață întreagă.

"Vom avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție, regrefare și de îmbunătățire a aspectului cicatricilor, să urmăm proceduri de recuperare medicală și să facem diverse tipuri de tratamente de specialitate.”

Iar pentru astfel de intervenţii, răniţii din Colectiv solicită ajutor financiar şi după 2020, printr-o scrisoare deschisă semnată de 26 de supravieţuitori.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Adrian Albu, supraviețuitor: „În Olanda au fost ultimele operaţii, în mai 2017 şi am decis să mă opresc pentru că nu mai puteam, ameţeam foarte des, uitam foarte repede lucruri şi în urma opertiilor, mi-am făcut la ambele mâini am zis că trebuie să mă opresc aveam deja 10 anestezii în total."

Eugen Iancu, asociația Colectiv: „Pielea lor suferă modificări permanente şi au nevoie în permanenţă de tratament recuperare. Costă câteva mii de euro o operaţie şi penru ei, pentru persoane fizice, sunt uriaşe costurile."

Scrisoarea a ajuns la Ministrul Sănătăţii, care promite că îi va ajuta pe răniţi.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: „Am stabilit o întâlnire cu supravieţuitorii pentru vineri. Din punctul meu de vedere cerinţele de până acum au fost rezolvate financiar de către minister. Nu au fost niciodată probleme financiare când a fost vorba de acest tip de pacienţi aşa că putem lua în discuţie cerinţele dânşilor şi vom vedea care sunt cerinţele concrete.”

Între timp, la aproape 4 ani de la tragedie, nimeni nu a fost tras la răspundere. În prezent, în cazul procesului Colectiv au loc audierile a 14 martori, apoi urmează să dea declaraţii părţile vătămate şi cele civile.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Reacţia publicului de la Veneţia la documentarul
Reacţia publicului de la Veneţia la documentarul "Colectiv". Când a izbucnit în lacrimi

Documentarul „Colectiv" a fost prezentat miercuri la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, în afara competiției.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.