Kelemen Hunor: Ciolacu ar trebui să fie candidatul PSD la prezidențiale. E greu să vezi PSD-iștii mobilizându-se pentru Ciucă

Kelemen Hunor, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă
Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor susţine că Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale pentru că este preşedintele partidului.

Hunor nu crede că social-democraţii s-ar mobiliza pentru Nicolae Ciucă, în cazul în care PSD şi PNL ar conveni să susţină un candidat comun pentru Cotroceni. Totodată, liderul UDMR este de părere că USR poate ajunge în finala prezidenţială, cu condiţia să scoată un rezultat bun la alegerile europarlamentare şi locale. Cât despre candidatul UDMR, Kelemen Hunor spune: ”Pentru mine, farmecul candidaturii la prezidenţiale a trecut după prima încercare”.

”Dacă mergem pe matematică, PSD va fi în turul doi. Dacă vor avea candidat comun cu PNL, vor fi în turul doi. Cu cine? Asta este o întrebare bună. Din experienţa celor 20 de ani de politică, cel care anunţă candidatura foarte repede s-ar putea să intre în turul doi, dar nu va câştiga. Băsescu nu era nicăieri. A apărut cu 7 luni înainte. ”Dragă Stolo, lacrimi de crocodil, trebuie să facem rocada”. Stolojan, slavă Domnului, e bine şi acum. A mai avut câteva mandate în Parlamentul European. Mă întâlneam cu el în parc, alerga, nu avea probleme de sănătate. A intrat Băsescu în joc cu 6-7 luni înainte de alegeri. Iohannis, la fel. L-aţi văzut pe Iohannis undeva până în aprilie-mai? După ce Crin Antonescu a aruncat totul în aer, a apărut Iohannis cu 6-7 luni înainte de alegeri. Trebuie să aşteptăm să vedem cine sunt candidaţii pe care putem paria. Matematic, sigur că PSD are prima şansă”, a spus Kelemen Hunor la un post TV, potrivit news.ro.

Liderul UDMR nu crede că social-democraţii s-ar mobiliza pentru Nicolae Ciucă, în cazul în care PSD şi PNL ar susţine un candidat comun la alegerile prezidenţiale: pe actualul preşedinte liberal. ”E greu să-i vezi pe pesedişti mobilizându-se pentru Ciucă. Ei nu s-au mobilizat nici pentru Ponta, nici pentru Geoană”, a comentat liderul UDMR.

Kelemen Hunor este de părere că PSD nu are niciun interes să-l susţină pe Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale. Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul social-democraţilor pentru Cotroceni, susţine liderul UDMR.

Citește și
FOTO: Ce au făcut rușii în Bulgaria. „Dar să vedeți ce este în zona litoralului. Acolo se vorbește mai mult rusă decât bulgară”

”Nici eu nu cred că domnul Geoană crede că va fi candidatul PSD. Nu cred. Totuşi, are o experienţă, a fost şi preşedintele PSD, cunoaşte partidul bine. De ce să-l susţină PSD? Normal, Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul PSD pentru că este preşedintele partidului. Nu ştiu dacă-şi doreşte. Nu sunt foarte convins că Marcel Ciolacu îşi doreşte să fie candidat la prezidenţiale”, a spus Kelemen Hunor.

Întrebat dacă USR are vreo şansă să intre în finala prezidenţială, Kelemen Hunor a răspuns: ”Da, dacă au un candidat foarte bun şi dacă scot un rezultat bun la europarlamentare şi la locale”.

De asemenea, Kelemen Hunor a reiterat că nu va mai fi candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale. ”Nu mă interesează. Pentru mine, farmecul candidaturii la prezidenţiale a trecut după prima încercare. Am mai încercat fiindcă au spus colegii că tu eşti preşedintele UDMR, trebuie să candidezi. Am mai candidat de două ori. Eu nu mai am această ambiţie să fiu candidat la prezidenţiale şi să-mi ridic notorietatea şi eventual încrederea”, a conchis preşedintele formaţiunii maghiare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Liderul UDMR, Kelemen Hunor: AUR va fi marea câştigătoare la europarlamentare. Va fi pe locul doi, după PSD
Liderul UDMR, Kelemen Hunor: AUR va fi marea câştigătoare la europarlamentare. Va fi pe locul doi, după PSD

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) va fi marea câştigătoare la alegerile europarlamentare de anul viitor, urmând să se claseze pe locul doi după PSD.

Recomandări
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz

Ministerul de Externe a confirmat că tinerele găsite decedate după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, erau românce.

Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă
Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă

Statele Unite au afirmat la sfârşitul săptămânii că se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Fâşia Gaza, ale cărui etape au fost detaliate de preşedintele american Joe Biden, dacă Hamas va face acest lucru.  

Cine sunt candidații PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Un comisar european şi 12 europarlamentari, pe listă
Cine sunt candidații PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Un comisar european şi 12 europarlamentari, pe listă

Un comisar european şi 12 europarlamentari (şase social-democraţi şi şase liberali) se află pe locurile eligibile pe lista de candidaţi PSD PNL la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 9 iunie.