Restaurantele vegane care trec pe carne, după ce patronii lor au realizat un lucru. ”Facem asta pentru umanitate”

vegan
Shutterstock

Un cunoscut restaurant vegan din Los Angeles a trecut la meniurile de carne, după ce proprietara și-a dat seama că orientarea ei nu ajută cu nimic mediul. Este doar ultimul de pe o lungă listă de localuri vegane care au trecut pe carne în ultimii ani.

 

Un cunoscut restaurant vegan din Los Angeles a decis să treacă la preparate de carne, lactate și ouă, după ce proprietara lui s-a răzgândit între timp asupra credinței sale că dieta vegană este cea mai bună pentru mediu, scrie Business Insider.

Iar potrivit LA Times, acesta este doar ultimul de pe o lungă listă de restaurante vegane din orașul american care au trecut pe carne ori s-au închis pur și simplu, în ultimii ani.

Sage Vegan Bistro funcționa din 2011 și s-a extins între timp în alte două locații, datorită succesului de care s-a bucurat în rândul veganilor.

Proprietara Mollie Engelhart, care e și chef în restaurantul său, a decis acum să renunțe la meniul vegan și să treacă la cel clasic, bazat pe carne, lactate și ouă. Totul după ce și-a dat seama că dieta vegană pe care o urma și o susținea nu ajută, de fapt, cu nimic mediul.

Citește și
generatia x adulti
Tinerii europeni sunt dispuși să renunțe la mașini și să aibă mai puțini copii, ca să salveze planeta
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Redenumit Sage Regenerative Kitchen & Brewery, restaurantul se va concentra în schimb pe sprijinirea practicilor de agricultură regenerativă, o mișcare condamnată de PETA.

Studiile științifice nu confirmă beneficiile agriculturii regenerative

Asta înseamnă că vom trece de la un meniu bazat în totalitate pe plante la o proteină de înaltă calitate din fermele regenerative”, a anunțat proprietara.

Pentru unii, acest lucru poate părea șocant sau supărător, dar dacă vă uitați la ultimii șapte ani ai vieții mele și, pe măsură ce am trecut în agricultura regenerativă pentru a servi hrana de cea mai înaltă calitate clienților mei, am început să învăț atât de multe despre sol și natură”, a spus Engelhart.

Cred că următorul pas înainte este agricultura regenerativă și pentru ca aceasta să avanseze, trebuie să fie la ordinea zilei, trebuie să fie în conversațiile noastre de zi cu zi”, a continuat ea. „Acesta este modul meu de a contribui la asta, de a oferi oamenilor opțiuni”, a adăugat Engelhart.

Agricultura regenerativă își propune să abordeze criza climatică prin refacerea solurilor degradate și sechestrarea carbonului, deși opiniile cu privire la impactul asupra mediului variază.

O analiză academică din 2022 realizată de William H. Schlesinger, un fost președinte al Institutului Cary de Studii Ecosisteme, a constatat că practicile asociate cu agricultura regenerativă nu ar putea duce la o „sechestrare netă mare de carbon organic în sol”.

Schlesinger a remarcat, de asemenea, că unele practici au dus chiar la propriile emisii de dioxid de carbon în atmosferă.

”Facem această schimbare pentru umanitate și Pământ”

Mollie Engelhart a declarat pentru LA Times că s-a simțit „vulnerabilă” când a anunțat schimbarea și că s-a pregătit pentru „vitriolul” care urma să fie aruncat asupra ei.
Iar acel ”vitriol” a venit repede. PETA a acuzat restaurantul că „servește carne, lactate și ouă spălate de orice urmă de umanitate” și a descris schimbarea drept o trădare față de animale. „Și asta chiar de Ziua Pământului, nici mai mult, nici mai puțin!”, a mai spus PETA.

Jayde Nicole, o personalitate vegană, a descris schimbarea ca fiind „îngrozitoare”, în timp ce Hannah Weseloh, o influenceră vegană, a asemănat anunțul cu un „doliu după o moarte”.

Engelhart și-a apărat însă alegerea și a spus că a programat anunțul pentru Ziua Pământului pentru că „facem această schimbare pentru umanitate și Pământ”.

Ea a mai spus pentru LA Times că și considerentele financiare au influențat decizie, în condițiile în care restaurantele sale nu au mai fost profitabile din 2020.

Restaurantele mele s-au luptat cu adevărat pentru supraviețuire, ca atâtea restaurante după pandemie”, a spus Engelhart.

The LA Times a raportat că mai multe restaurante vegane din LA au trecut la încorporarea cărnii în meniuri în ultimii ani, invocând factori financiari, în timp ce multe altele și-au închis complet porțile.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Diferența dintre vegan și vegetarian. Ce beneficii și contraindicații are fiecare dintre cele două diete
Diferența dintre vegan și vegetarian. Ce beneficii și contraindicații are fiecare dintre cele două diete

În ultimii ani, alimentația bazată pe plante a devenit din ce în ce mai populară. Datorită beneficiilor posibile, dieta vegetariană și cea vegană își merită cu siguranță recunoașterea printre modelele alimentare sănătoase.

Tinerii europeni sunt dispuși să renunțe la mașini și să aibă mai puțini copii, ca să salveze planeta
Tinerii europeni sunt dispuși să renunțe la mașini și să aibă mai puțini copii, ca să salveze planeta

Generația X europeană este mai înclinată decât cele anterioare să facă schimbări majore ale stilului de viață, cum ar fi să renunțe la șofat, să adopte regimul vegan și să-și întemeieze familii mai mici pentru a combate criza climatică.

Greșeala care era să o coste scump. Cum și-a provocat o femeie indigestie, după ce a mâncat fasole
Greșeala care era să o coste scump. Cum și-a provocat o femeie indigestie, după ce a mâncat fasole

Chiar dacă ești vegan, absența cărnii și lactatelor nu înseamnă că riscul de intoxicație alimentară dispare.    

Festival de produse vegane în Capitală. Micii din mazăre și cârnații din spanac, printre cele mai apreciate preparate
Festival de produse vegane în Capitală. Micii din mazăre și cârnații din spanac, printre cele mai apreciate preparate

În ultimii ani, piața de produse vegane, adică doar pe bază de plante, a cunoscut o creștere permanentă în țara noastră, fie că vorbim de mâncare, produse cosmetice sau articole vestimentare.  

Un bărbat a făcut ravagii într-un restaurant din Anglia. ”Patru bărbați au sărit pe el”
Un bărbat a făcut ravagii într-un restaurant din Anglia. ”Patru bărbați au sărit pe el”

Un bărbat a fost filmat în timp ce lovea clienții unui restaurant vegan, după ce înainte a avut grijă să le golească farfuriile. Oamenii au fost nevoiți să se apere cu scaunele.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.