Papa Francisc a vorbit despre „întunericul și cruzimea războiului” la slujba de Paște de la Vatican

×
Codul embed a fost copiat

La finalul slujbei de Paște, Papa Francisc rostește tradiționalul mesaj pascal "Urbi et Orbi", către Cetatea Romei și către lume.

Pe o vreme însorită, dar vântoasă, liderul Bisericii Catolice a oficiat Liturghia în fața unei mulțimi impresionante de pelerini, cum nu s-a mai văzut la Vatican de dinainte de pandemie.

Suveranul Pontif a participat și la slujba de înviere de sâmbătă noapte, desfășurată în Bazilica Sfântul Petru, fără însă s-o prezideze ca de obicei. Sciatica și durerile accentuate la picior l-au forţat să-şi reducă unele activităţi.

Papa i-a încurajat pe credincioși să vadă lumina plină de speranţă a zorilor, aşa cum au trăit-o femeile Evangheliei care au descoperit mormântul gol al lui Iisus.

Înaltul Prelat a vorbit și despre "întunericul şi cruzimea războiului" și a rostit și în limba ucraineană "Hristos a înviat!".

Citește și
Steagul Federației Ruse, arborat în multe localități din Bulgaria. „Ne-au invadat în ultimii ani”

În bazilică s-a aflat, alături de o delegație din Ucraina, și primarul din Melitopol, reţinut de ruși luna trecută, dar eliberat ulterior.

Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 53. Zelenski spune că nu va renunţa la teritorii pentru a pune capăt războiului

zelenski 7 aprilie
Zelenski avertizează că negocierile cu Moscova se vor opri dacă ultimii soldaţi ucraineni din Mariupol vor fi eliminaţi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat, sâmbătă, că “eliminarea” ultimilor soldaţi ucraineni din oraşul Mariupol asediat de armata rusă “ar pune capăt oricăror negocieri de pace” cu Moscova, informează AFP.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski cere lumii să fie pregătită pentru un eventual atac nuclear al Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut lumii să se pregătească pentru o eventuală utilizare de către Rusia a armelor sale nucleare într-un interviu acordat mai multor mass-media ucrainene, transmite AFP, potrivit Agerpres.

 

Karl Nehammer
Primul lider european care s-a întâlnit cu Putin, după invadarea Ucrainei. „El crede că Rusia câștigă războiul”

Cancelarul austriac Karl Nehammer – singurul lider european care s-a întâlnit cu Vladimir Putin după invadarea Ucrainei - a declarat că președintele rus crede că Rusia câștigă războiul.

Moskva
VIDEO. Primele imagini cu marinarii salvați de pe nava-amiral Moskva

După două zile de incertitudini, au apărut primele imagini cu marinarii salvați de pe nava-amiral Moskva, înainte să se scufunde în Marea Neagră.

soldat britanic
Un cunoscut soldat britanic a fost capturat de ruși în Mariupol

Sean Pinner, un fost soldat al armatei britanice și care lupta la Kiev, a fost capturat pe ruși. El a devenit cunoscut datorită unor clipuri de pe front.

fetita ucraina
Coșmarul unui bunic care încearcă să își recupereze nepoată luată de ruși. "Nu te-am văzut de atâta timp. Îmi vine să plâng"

Luptam până la capăt, au transmis combatanții ucraineni din Mariupol, după ce rușii le-au dat un ultimatum, și i-au somat să se predea.

Dmitri Medvedev, mesaj pentru Europa:
Dmitri Medvedev, atac la adresa „masochiștilor de la Bruxelles”: „Insolvenţa Rusiei poate deveni insolvenţa Europei”

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev a avertizat Europa că îşi poate crea probleme economice prin măsurile luate împotriva Rusiei, transmite duminică dpa, conform Agerpres.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai 2022. Șefa ANM are vești bune despre temperaturi
Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai 2022. Șefa ANM are vești bune despre temperaturi

După câteva zile călduroase, vremea s-a răcit brusc. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, ne vorbeşte despre aceste schimbări bruște de temperatură.

 

Recomandări
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz

Ministerul de Externe a confirmat că tinerele găsite decedate după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, erau românce.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa”, partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Washingtonul se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Gaza dacă Hamas îl aprobă
Washingtonul se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Gaza dacă Hamas îl aprobă

Statele Unite au afirmat la sfârşitul săptămânii că se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Fâşia Gaza, ale cărui etape au fost detaliate de preşedintele american Joe Biden, dacă Hamas va face acest lucru.