Din 11 iunie, fotbalul se joacă în direct la PRO TV și pe VOYO.ro. Ce trebuie să știi despre EURO 2020

×
Codul embed a fost copiat

Zâmbetul care ni s-a așezat timid pe chipuri, după un an cu provocări nebănuite, este pregătit să devină bucurie fără rețineri. Din 11 iunie, fotbalul se joacă în direct la PRO TV și pe VOYO.ro.

EURO 2020 este un examen major pentru toată suflarea de pe continent, acum, în 2021. Vine pe fondul crizei care a îngenuncheat inclusiv lumea sportului și a ținut fanii departe de arene. România are propria misiune, în calitate de țară organizatoare.

Orașul în care Constantin Brâncuși a studiat arta, înainte să meargă la Paris. Așa descrie UEFA capitala țării noastre, amintindu-ne, totodată, că, la un moment dat, aici chiar era micul Paris. Patru partide de la EURO se vor desfășura pe Arena Națională. Inclusiv cea care ar putea da viitoarea campioană europeană. Franța lui Mbappe și Benzema, Germania lui Neuer și Kroos, dar și Portugalia lui Cristiano Ronaldo au în față un traseu care trece prin București. Iar meciurile campionatului se joacă în direct la PRO TV.

Bucureștiul și alte zece orașe europene intră în istorie. Sunt gazdele unei competiții îndelung așteptate: EURO 2020, victimă de lux a pandemiei, alături de Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tot în Capitală a fost organizată și tragerea la sorți din 2019. Încununarea eforturilor se va vedea abia acum, odată cu meciurile din iunie.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Din cele 51 de partide, 45 se văd la PROTV, iar 6 la PROX. De asemenea, toate întâlnirile sunt în direct pe VOYO.RO.

Gheorghe Popescu, consilier al Guvernului pentru EURO 2020: „Este cel mai important eveniment care s-a desfășuirat vreodată în România, mă uit la cum arăta înainte. Din păcat,e nu ne bucurăm şi cu echipa noastră naţională, dar ne bucuram de meciurile pe care le organizam la Bucureşti”.

Florin Sari, manager de proiect EURO 2020: „E foarte importantă competiția pentru oraș, pentru țară, suntem pe harta europeană. Fiecare euro investit are un return imediat de cinci ori mai mare”.

În grupa în care am sperat cu toții că va ajunge și România, grupa C, se vor înfrunta Austria, Ucraina, Macedonia de Nord și Țările de Jos. Cei din urmă își joacă, însă, partidele acasă, la Amsterdam.

În București, vom avea trei meciuri din această etapă a competiției și o optime de finală.

Toate cele patru meciuri de la București vor avea loc pe Arena Națională. Echipele care vin în Capitală au, însă, la dispoziție alte trei stadioane, două în București, unul în Voluntari, unde să se antreneze. Jucătorii și staff-ul lor vor fi cazați în hoteluri aflate în zone adiacente acestor stadioane.

România și-a asumat o prezență a publicului între 25 și 33 la sută din capacitatea Arenei Naționale, care are 55 de mii de locuri. Asta înseamnă, pentru început, 13 mii de fani. Optimea de finală ar putea aduce mai mulți oameni în tribune, dar nu peste pragul pentru care ai noștri și-au luat angajamentul.

Este lesne de înțeles interesul pentru cel de-al patrulea meci, care ne-ar putea aduce la Bucureşti campioana mondială în exercițiu, actuala campioană europeană, dar și echipa care este în permanență pretendentă la titlu.

Sunt toate șansele ca în Capitală să ajungă Franța, marea favorită a competiției, cu un lot sclipitor și solid, din care nu lipsesc Kylian Mbappe sau Karim Benzema. Din aceeași grupă, însă, ar putea veni oricând Germania, dar și actuala regină a Europei, Portugalia, cu un Cristiano Ronaldo arzând de dorință să arate că nu și-a spus ultimul cuvânt, la 36 de ani.

După un an greu, cel al pandemiei, evenimentul din Capitala îşi va pune amprenta pe economia oraşului.

Dincolo de intereseul fotbalistic, organizarea acestui eveniment trezește interes turistic, pentru horeca și cele conexe. Organizatorii anunță că fiecare dintre naționalele care vor juca aici au cel puțin câte 2.000 de spectatori care au achiziționat bilete. Pe lângă aceștia, sunt anunțați mulți alți fani care vor veni la București să vadă partidele de la terasele și pub-urile din oraș.

Miodrag Belodedici, ambasador EURO 2020: „M-au sunat și din Austria și din Macedonia și Serbia prieteni care vin să vadă meciurile. S-au interesat cum să cumpere bilete. Am un grup de șase, de exemplu, care vin, văd meciurile și după pleacă și prin țară”.

La stadionul Arc de Triumf, naționala Austriei va avea câte un antrenament înainte de cele două partide. Adică pe 13, înainte de meciul cu Macedonia de Nord și 20 iunie, înainte de partida cu Ucraina. Naționala Austriei nu va sta în cantonament în România, așa că vor călători de fiecare dată. În schimb, celelalte țări aduc staff-uri impresionante și vor sta în cantonament în București.

Miodrag Belodedici, ambasador EURO 2020: „Vin cu medici, preparatori, cu maseori, bucătari, staff mare”.

Cine nu a reușit să prindă bilete la meci va putea urmări competiția de acasă. Trebuie doar să stea cu ochii pe PROTV, PROX sau să își facă un cont pe platforma VOYO.RO.

Vedetele postului sunt angrenate în spectacolul difuzat la televizor.

EURO 2020 este un test și din perspectiva transmisiunilor în direct. Precedentul turneu, cel din 2016, a adus recorduri de audiență în Franța și Germania. Echipa de producție UEFA a luat deja în primire Arena Națională.

În jur de 200 de persoane și 36 de camere vor acoperi acțiunea din timpul partidelor. Alte opt camere vor surprinde sosirea echipelor la stadion, activitățile fanilor de lângă Arenă sau pur și simplu imagini memorabile, din elicopter.

Organizatorii se așteaptă și la 120 de comentatori pe meci. În orice caz, asigură un minimum de 65 de locuri pentru aceștia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Agenţii lui Messi dezmint speculaţiile despre plecarea argentinianului la Inter Miami
Agenţii lui Messi dezmint speculaţiile despre plecarea argentinianului la Inter Miami

După ce Sunday Times a scris despre o plecare a lui Lionel Messi la Inter Miami, agenţii argentinianului au dezminţit duminică aceste speculaţii.

VIDEO. Golden State Warriors, campioană a NBA. Stephen Curry a fost desemnat MPV-ul finalei cu Boston Celtics
VIDEO. Golden State Warriors, campioană a NBA. Stephen Curry a fost desemnat MPV-ul finalei cu Boston Celtics

Golden State Warriors a câştigat titlul de campioană a NBA, după ce s-a impus cu 103-90 în faţa formaţiei Boston Celtics, joi, în deplasare, în meciul al şaselea al finalei ligii profesioniste nord-americane de baschet.

CFR Cluj a terminat pe ultimul loc în grupa de Conference League. Victorie în ultima etapă, cu Jablonec
CFR Cluj a terminat pe ultimul loc în grupa de Conference League. Victorie în ultima etapă, cu Jablonec

Formaţia CFR Cluj a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0) echipa Jablonec, în ultima etapă a grupei D a Conference League.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.