Reacția vloggerului Alexandru Bălan “Colo”, scos cu cătușe din secția de poliție

×
Codul embed a fost copiat

Vloggerul Colo, care a instigat pe internet la hărțuire sexuală împotriva adolescentelor, a fost reținut, marți seară, de poliţişti.

Vloggerul, cu numele real de Alexandru Bălan, este urmărit pe YouTube de peste 850.000 de persoane, majoritatea copii.

Pe numele lui Alexandru Bălan a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acuzația fiind de instigare publică, o acuzație destul de rar invocată de autoritățile judiciare.

De data aceasta, libertatea de exprimare este considerată extrem de periculoasă, astfel că după mai multe plângeri formulate împotriva vloggerului, s-a ajuns la aceast dosar penal cu implicații grave.

Vloggerul Colo a intrat în atenţia oamenilor legii şi a opiniei publice, după ce a instigat la hărţuire sexuală împotriva adolescentelor, într-u filmuleţ postat pe contul său de YouTube.

Citește și
FOTO: Ce au făcut rușii în Bulgaria. „Dar să vedeți ce este în zona litoralului. Acolo se vorbește mai mult rusă decât bulgară”

Vloggerul Alexandru Bălan a fost audiat mai bine de trei ore de poliţiştii din cadrul Secţiei 9 din Bucureşti.

La ieşirea din secţie, bărbatul de 28 de ani a ridicat doar o dată privirea din pământ şi s-a uitat spre jurnaliştii care îl aşteptau.

Vloggerul este urmărit pe YouTube de peste 850.000 de persoane, majoritatea copii. Un clip postat pe YouTube, în care povesteşte, cu un limbaj explicit, cum ar proceda cu o minoră de 16 ani, l-a adus în vizorul poliţiei.

Alexandru Bălan Colo: "Astăzi am văzut o fată, cred că avea 16 ani, i-am văzut toată .... Sincer vă spun mi-a plăcut, de ce să mănânc ... Dar aia merită ... Adică la modul .., să o ..., să îi zici o .., să îi dai ..., să o ... eu am nişte fetişuri mai ciudate."

Psihologii spun că aceste păreri toxice se imprimă în personalitatea copiilor tocmai pentru ca vloggerii sunt consideraţi idoli de către adolescenţi.

Bogdan Ion, psiholog: "Statul o să facă sau nu o să facă un lucru, dar accesul nostru ca părinţi este direct la copii, iar dacă nu ne implicăm la timp ne va costa mult mai mult. Ne va costa în termenii de ceea ce se întâmpla cu adolescenţii noştri când cresc şi aici nu mă refer doar la viol pentru că sunt încurajări venite şi pentru a abandona studiile."

La scurt timp după ce a creat un val de indignare pe rețelele sociale, vloggerul a revenit cu un nou videoclip, în care îşi cerea scuze.

Alexandru Bălan Colo: "Aceste clip a fost extras dintr-un live de al meu de acum câţiva ani, nu reprezintă valorile mele."

Alexandru Bălan urmează să fie prezentat în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Ce riscă vloggerul Colo

 

În ceea ce privește viitorul vloggerului, veștile sunt relativ bune pentru acesta, ținând cont de faptul că nu va mai ajunge în fața unui judecător de drepturi și libertăți.

Potrivit codului penal, măsura arestării preventive poate fi prelungită doar în cazul în care suspecții riscă pedepse de peste 5 ani de închisoare, în timp ce, în cazul vloggerului, pedeapsa pe care o riscă este de 3 ani de închisoare.

În schimb, Alexandru Bălan riscă să primească interdicția de a mai apărea în mediul online.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Surse: Vloggerul Colo a fost reținut de Poliție după ce a incitat la viol
Surse: Vloggerul Colo a fost reținut de Poliție după ce a incitat la viol

Vloggerul Alexandru Bălan, zis Colo, care a incitat la viol, a fost audiat marți seara la Secția 9 de Poliție din București. Conform unor surse Știrile PRO TV, acesta a fost reținut, fiind scos în cătușe din sediul Poliției.

Recomandări
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz

Ministerul de Externe a confirmat că tinerele găsite decedate după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, erau românce.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa”, partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă
Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă

Statele Unite au afirmat la sfârşitul săptămânii că se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Fâşia Gaza, ale cărui etape au fost detaliate de preşedintele american Joe Biden, dacă Hamas va face acest lucru.