(P) Top 10 cele mai profitabile culturi în sere și solarii și pe suprafețe mici

sera advertorial

Afacerile în agricultură reprezintă o oportunitate pentru cei care doresc să devină antreprenorii.

De exemplu, cu o investiție de aproximativ 10.000 de euro și cu ajutorul unor seminte de legume profesionale, poți realiza venituri atractive.

Află care sunt cele mai profitabile culturi în sere și solarii, dar și culturile care se pretează pentru spații mici și descoperă topul legumelor cel mai bine vândute la un preț bun pe toată durata anului.

 

Cele mai profitabile culturi în sere și solarii

 

Citește și
Steagul Federației Ruse, arborat în multe localități din Bulgaria. „Ne-au invadat în ultimii ani”

Culturile în spații protejate sunt foarte avantajoase deoarece nu depind atât de mult de condițiile meteo. De asemenea, acestea pot completa fluxul de încasări al fermierilor, deoarece aceștia își pot vinde produse în orice moment al anului. Dacă te gândești la o astfel de afacere, iată care sunt cele mai profitabile culturi în sere și solarii:

 

1. Roșiile cherry

 

rosiile cherry advertorial

Cererea de roșii cherry este în creșterea, de aceea poți lua în calcul să le cultivi în spații protejate pentru a produce profit. Vânzările merg excelent atât în sezonul cald, cât și în anotimpul rece, iar prețurile acestor legume se dublează în extra-sezon.

Cu aproximație, prețul pe kilogram vara este de 7 lei, în timp ce în anotimpul rece roșiile cherry se vând la rafturi și în piețe cu 15 lei/kg. Roșiile din această categorie sunt mai scumpe decât cele clasice, asta și datorită gustului dulceag pe care îl au și care aduce un plus de savoare indiferent de forma în care sunt consumate.

Cultura de roșii cherry are câteva avantaje de neconstestat. În primul rând, este ușor de întreținut și, de asemenea, produce recoltă ușor vandabilă grație aspectului comercial foarte apreciat de către consumatori.

 

2. Roșiile galbene

 

rosiile galbene advertorial

Un alt soi de tomate ocupă poziția a doua în topul celor mai profitabile culturi din sere și solarii. Această varietate de roșii câștigă tot mai mult teren în rândul fermierilor care le preferă tocmai pentru că cererea clienților pentru astfel de produse este în continuă creștere. Nu doar că roșiile galbene sunt alese de către consumatori datorită culorii inedite, dar gustul acestora reprezintă de asemenea un plus pentru cei care doresc un tip de legume mai aromate și cu un gust acrișor.

 

3. Tomatele Prekos

tomatele prekos advertorial

Continuăm topul celor mai profitabile culturi care se pretează pentru sere și solarii cu tomatele Prekos. Vorbim despre un soi bulgăresc cultivat anual de către producătorii care optează pentru culturile în spații protejate. Acest soi prinde foarte bine la publicul din România deoarece legumele sunt dulci și gustoase, dar și extrem de zemoase, fiind ideale pentru salate.
În ceea ce privește avantajele care-i vizează pe fermieri, putem menționa perioada de vegetație de 90 de zile (soi extratimpuriu) și faptul că roșiile Prekos sunt gata de cules în aproximativ 25-30 de zile de la plantarea răsadului. În medie, o plantă produce 1kg-1,5 kg de legume.
 

4. Salata verde

salata verde advertorial

Interesul pentru salată verde al consumatorilor de pe piața din România face ca aceasta să fie una dintre cele mai profitabile culturi pentru viitorii fermieri. Salatele sunt foarte căutate atât pe rafturile supermarket-urilor, cât și pe tarabele din piețe și târguri agro-alimentare. Cu toate că, pe timpul iernii, cultura de salată necesită un plus de atenție în ceea ce privește îngrijirea, în anotimpul rece aceasta este foarte profitabilă. Cultivarea unor semințe de salată profesionale este o alegere ideală mai ales în zonele de sud sau vest ale țării, acolo unde temperatura este mai blândă și gerul nu este atât de intens.

 

5. Castraveții cornișon

 

Castraveții cornișon se numără printre acele culturi profitabile mai ales dacă alegi o recoltă timpurie. Deși vorbim despre o cultură mai pretențioasă, sensibilă la lipsa de umiditate dar și la dăunători, investiția poate aduce satisfacții financiare pe măsura eforturilor.


Cele mai profitabile culturi pe suprafețe mici


Profitul nu este obținut doar valorificând plantațiile întinse pe zeci de hectare. O afacere poate fi avantajoasă pentru deținătorul său și dacă vorbim despre recolte de dimensiuni mici sau medii. Dacă te gândești să dezvolți o afacere, iată care sunt cele mai profitabile culturi pe suprafețe mici:

 

1. Căpșunile

 


Cultura căpșunilor este câștigătoare pentru cei care sunt dispuși să depună un efort suplimentar. Cultivarea acestora în solar necesită o investiție considerabilă în staloni și multă muncă manuală. Răsplata, însă, este și ea pe măsură: căpșunile sunt ușor de vândut chiar și în plin sezon. Dacă te gândești să iei în calcul această variantă, optează pentru un soi care produce fructe parfumate și gustoase, rezistente la transport și la expunerea pe tarabe. Atenție, însă: căpșunul se dezvoltă cel mai bine în solurile umede, motiv pentru care, pentru irigarea sa în solar vei avea nevoie de bandă de picurare, care permite solului să absorbă ușor apa.

 

2. Varza Kale

 


Varza Kale este preferată pentru realizarea sucurilor detoxifiante și a salatelor. Plantarea acestui soi este o idee inspirată de afaceri, fiind una dintre cele mai profitabile culturi pe suprafețe mici. Deși nu este o cultură dificilă, trebuie să acorzi o atenție sporită la dăunători și la perioadele secetoase. Foarte important de menționat este că, pe piața autohtonă, nu există, încă, foarte mulți producători de varză kale, iar cei care au pornit un astfel de business au contracte încheiate pentru predarea recoltei.


3. Broccoli

 


Broccoli-ul este din ce în ce mai căutat pe piața din România, unde a și început, de altfel, să fie preferate legumele proaspete și nu doar cele congelate, din import. Contrar așteptărilor, poate, cultura de broccoli nu este pretențioasă și rezistă bine până iarna târziu. De pe un hectar de teren se pot obține aproximativ 10-15 tone de legume.
 

4. Ardeii iuți

ardeii iuti advertorial


Cultura ardeilor iuți este una dintre cele mai potrivite pentru suprafețele mici de teren. Soiurile de ardei exotici se numără printre cele mai căutate, însă, în general, vorbim despre legume ușor vandabile. Cultura nu poate reprezenta o afacere în sine decât dacă este extinsă, însă, pentru un venit suplimentar considerabil, efortul merită. Ardeii iuți se comercializează la bucată sau în caserole, la un preț aproximativ de 4-5 lei pe bucată, în cazul soiurilor valoroase.

 

5. Cartoful mov

 


Cartoful mov este o altă legumă pe care merită să o cultivi dacă ai la dispoziție un teren de suprafață mică. Tocmai pentru că reprezintă o cultură mai rară la noi în țară, cartofii mov au și un preț de vânzare destul de ridicat, care variază între 7 și 15 lei/kg. Recoltarea culturii de cartofi mov se face la aproximativ 5 luni de la plantare.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz

Ministerul de Externe a confirmat că tinerele găsite decedate după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, erau românce.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa”, partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Washingtonul se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Gaza dacă Hamas îl aprobă
Washingtonul se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Gaza dacă Hamas îl aprobă

Statele Unite au afirmat la sfârşitul săptămânii că se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Fâşia Gaza, ale cărui etape au fost detaliate de preşedintele american Joe Biden, dacă Hamas va face acest lucru.