(P) Gresia mozaic. Care sunt spațiile ideale în care o puteți folosi

promo

Gresia tip mozaic cuprinde o combinatie de forme, culori, bucati ceramice de diverse dimensiuni lipite aleatoriu sau dupa un model dat pe o folie textila.

Diferențe dintre gresia obișnuită și gresia mozaic

Gresia reprezintă o placă presată în formă pătrată sau dreptunghiulară din masă ceramică care poate fi folosită la interior sau la exterior în funcție de absorbția de apă. Folia mozaic reprezintă o combinație formată între bucăți tăiate de gresie sau faianță. Formele taiate pot să difere, astfel că astăzi sunt în trend atât formele pătrate clasice, dar și geometrii tip dreptunghi sau romb foarte moderne etc. Frumusețea foliei de mozaic consta în multitudinea de modele, culori, dimensiuni și materiale de plăci ceramice pentru obținerea unei suprafețe unice.

Placarea cu mozaic reprezintă o formă unică de amenajare și redă un factor de surpriză pentru decorarea peretului sau podelei din bucătărie, baie, duș, piscină, atât la interior, cât și în exteriorul locuințelor noastre.

Avantajele mozaicului

În primul rând, folosirea mozaicului adaugă eleganță încăperii întrucât plăcile de mozaic completează armonios majoritatea tipurilor de decor și pot da vibrație oricărui tip de spațiu, funcționând ca element decorativ.

Citește și
FOTO: Ce au făcut rușii în Bulgaria. „Dar să vedeți ce este în zona litoralului. Acolo se vorbește mai mult rusă decât bulgară”

Un avantaj major al plăcilor de mozaic este că se pot folosi la placarea suprafețelor în pantă și mentin caracteristicile tehnice ale plăcii ceramice din care se compun. Dacă se fabrică prin lipirea unor bucăți din placă ceramică poroasă, adică faianță, atunci se va utiliza pentru placarea pereților interiori atât în bucătărie, cât și în baie. Dacă sunt fabricate din plăci ceramice porțelanate, se pot folosi cu succes la placarea podelelor și a pereților exteriori, fiind foarte rezistente la acțiunea factorilor de mediu, la umiditate și la agenți chimici.

Plăcile de mozaic porțelanate sunt cea mai bună alegere pentru dușuri, întrucât sunt durabile, ușor de curățat, modelează suprafetele în pantă, au rezistență ridicată împotriva alunecării și sunt foarte versatile. Acestea vin într-o paletă largă de dimensiuni, forme, modele și culori și tocmai datorită dimensiunilor reduse pot fi folosite chiar și pentru a umple spațiile mici sau suprafețele dificil de placat.

Sunt de necontestat avantajele placărilor cu mozaic ceramic porțelanat, însă pentru obținerea unui efect estetic deosebit este nevoie de atenție la placarea suprafețelor în pantă sau curbate, pentru ca toate foliile să fie montate la același nivel pentru a avea suprafețe continue, cu toate bucățile de mozaic perfect plane.

Plăcile tip mozaic pentru baie

Plăcile de mozaic de dimensiuni mici sunt mai flexibile, motiv pentru care devin soluția perfectă pentru placarea spațiilor în pantă care sa asigure scurgerea corectă în baie și în special în zona de duș. Apoi, combinația dintre plăcile de dimensiuni reduse care creează mai multe rosturi oferă o rezistență mai bună la alunecare, lucru care este vital pentru băi.

În acest context, cu cât suprafața este mai structurată și mai mată, cu atât gresia va fi mai puțin alunecoasă. Pentru evitarea oricărui tip de accidentări în baie, se recomandă folosirea unei gresii cu un grad ridicat de rezistență la alunecare.

Dacă placarea cu mozaic a pardoselilor se realizează în spații publice cu trafic mai intens, atunci este important să cunoaștem și gradul de rezistență la uzură. În funcție de gradul de rezistență la abrziune, plăcile ceramice sunt clasificate în clase PEI (metoda Porcelain Enamel Institute)

• PEI I – plăcile ceramice se utilizează doar pentru placarea pereților interiori

• PEI II – se utilizează pentru pardoseli interioare expuse ocazional unui volum redus de particule abrazive

• PEI III – pentru placarea pardoselilor interioare expuse unui volum mediu de particule abrazive ( bucătării, băi, holuri, balcoane, etc)

• PEI IV – pentru placarea pardoselilor exterioare sau interioare expuse la particule abrazive: terase, intrări, bucătării comeerciale, săli de expoziții, etc

• PEI V – pentru placarea pardoselilor exterioare sau interioare supuse unui ritm susținut de particule abrazive. Sunt condițiile cele mai severe de uzură.

Cei mai mulți dintre noi luăm în calcul prețul sau culoarea, dar sunt mai puțini cei care cunosc și sunt atenți la caracteristicile materialelor, cele care se dovedesc a fi cele mai importante în timp. Când alegem placa ceramică potrivită pentru spațiul nostru, este recomandat să fim atenți la următoarele caracterisitici: tipul placii ceramice (faianță, gresie de interior sau gresie porțelanată), gredul de absorbție al apei, PEI , rezistența la alunecare.

Plăcile tip mozaic pentru bucătărie

Plăcile ceramice de tip mozaic deschise la culoare si cu finisaj lucios creează impresia de spațiu mai amplu. Datorită acestui motiv, ele devin o bună opțiune pentru bucătăriile mai mici. În general, culoarea plăcilor care se poate alege în astfel de situații este alb, bej, grej sau gri deschis, întrucât acestea nu încarcă spațiul, astfel bucătăria va părea mai mare și mai luminoasă.

Acest lucru este foarte util pentru proprietarii locuințelor care nu au suficient spațiu. Ținând cont de cele prezentate, gresia de tip mozaic ar îmbunătăți cu succes aspectul oricărei bucătării, indiferent de dimensiunea acesteia.

Placa (folia) de mozaic pentru exterior

Plăcile de mozaic pot reprezenta o soluție excelentă pentru spațiile exterioare, însă este necesar ca acestea să fie porțelanate. Tot ce au nevoie este o montare care să folosească adezivi și chituri speciale pentru exterior, adică flexibile. Este important să instalați plăcile de mozaic pentru exterior cu adezivi speciali, care rezistă în același timp la umezeală și la mucegai, dar și la variații mari de temperatură.

În acest context, plăcile mozaic reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pentru orice baie sau bucătărie. Acestea permit un design mai complex, permit o utilizare inovatoare a spațiilor și dau vibrație surprinzătoare oricărei camere.

Mozaicurile sunt utilizate din cele mai vechi timpuri, dar in ultimii ani reintră în atenția design-arilor din întreaga lume cu accente moderne prin forme, cromatică și câștigă tot mai multă popularitatea în amenajarile interioare. Indiferent dacă preferați un stil tradițional sau unul mai contemporan, mozaicurile realizate din gresie și faianță oferă soluția perfectă pentru spații elegante, cu impact vizual.

Fie că optați pentru decorarea unui întreg perete sau pardoseală, ori alegeți doar o secțiune discretă din folie pentru a crea un accent decorativ în spațiul respectiv, mozaicul ceramic va aduce cu siguranță o notă distinctivă în locuința dumneavoastră.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz

Ministerul de Externe a confirmat că tinerele găsite decedate după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, erau românce.

Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă
Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă

Statele Unite au afirmat la sfârşitul săptămânii că se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Fâşia Gaza, ale cărui etape au fost detaliate de preşedintele american Joe Biden, dacă Hamas va face acest lucru.  

Cine sunt candidații PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Un comisar european şi 12 europarlamentari, pe listă
Cine sunt candidații PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Un comisar european şi 12 europarlamentari, pe listă

Un comisar european şi 12 europarlamentari (şase social-democraţi şi şase liberali) se află pe locurile eligibile pe lista de candidaţi PSD PNL la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 9 iunie.