(P) Favorite și cote la pariuri pentru Gala Premiilor Oscar 2021

advertorial

Cea de-a 93-a ediție a decernării Premiilor Oscar va avea la primele ore ale zilei de luni, 26 aprilie, în Dolby Theatre din Los Angeles, gazda tradițională a evenimentului.

Condițiile speciale în care se desfășura această ceremonie presupun reguli stricte pentru cei aproximativ 170 de invitați. Suplimentar, au fost pregătite încă trei locații, una în Union Station din Los Angeles pentru cei aflați în USA, dar care nu au avut loc în sala principală, și câte una în Paris și Londra pentru cei care nu au putut ajunge la Los Angeles.

Nomadland este marele favorit al Premiilor Oscar 2021

 

Analizând nominalizările pentru premiile din acest an și recunoașterea pe care acestea au primit-o la precedentele festivități de gen, filmul Nomadland, regizat de Chloe Zhao, are cele mai mari șanse pentru a primi cele mai importante Statuete ale acestei ediții. Din cele 6 nominalizări, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai bună imagine și Cel mai bun montaj, bookmakerii casei de pariuri online Unibet o văd favorită să cucerească cel puțin 4. Totuși, nu trebuie să uităm că multe din edițiile anterioare ale Premiilor Oscar au oferit surprize de proporții, astfel că sunt de așteptat și la această ediție.

Considerat cel mai bun film al anului 2020 atât la Globurile de Aur, cât și la Premiile BAFTA, Nomadland pare să nu aibă concurență nici la Oscar.

1.15 este cota din oferta de pariuri Oscar Unibet pentru triumful acestui film. Povestea unei femei care este nevoită să trăiască într-o rulotă în Vestul Americii după ce viața i-a fost dată peste cap de criza financiară din 2008, a găsit ecouri în rândul spectatorilor, dar și al criticilor. Cu un accent deosebit pus pe trăirile reale, filmul a spus povestea multor oameni care au fost puși în situații dificile în anumite momente ale vieții. The Trial of the Chicago 7, Minari sau Promising Young Woman sunt alte filme care au impresionat în acest an, dar se pare că nu au încărcătura emoțională din Nomadland.

Citește și
FOTO: Ce au făcut rușii în Bulgaria. „Dar să vedeți ce este în zona litoralului. Acolo se vorbește mai mult rusă decât bulgară”

Regizoarea cu origini chineze Chloe Zhao pare că și-a acontat deja o Statuetă.

După ce a devenit a doua regizoare care a obținut Premiul pentru cel mai bun regizor în cadrul Premiilor Academiei Britanice de Film (BAFTA), Chloe Zhao este la un pas de a deveni a doua femeie declarată Cel mai bun regizor de film la Gala Premiilor Oscar, după Anne Bigelow în 2010. Pentru triumful regizorului Nomadland, Unibet afișează cota 1.03. David Fincher (Mank), cu cota 11.00 și Lee Isaac Chung (Minari), cu cota 18.00 par a avea doar șanse teoretice.

Conlucrarea perfectă cu Francis McDormand (actrița din rolul principal) a dus la transformarea personajului principal Fern în propriul avatar în lumea descrisă de Jessica Bruder în Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century, romanul de inspirație pentru acest scenariu.

„Când am citit cartea Jessicăi am simțit un lucru esențial în acele pagini, simțul pierderii. Simțul pierderii, un sentiment colectiv de pierdere. Pierderea unui stil de viață, pierderea siguranței, pierderea celor dragi, pierderea simțului sinelui.”

Frances Mc Dormand poate fi victima succesului Nomadland

 

Cu o prestație excepțională în Nomadland, Frances McDormand a fost recompensată cu Premiul Bafta pentru cea mai bună actriță în rol principal. Cu o cotă 4.50 pentru primirea Statuetei, ea are o concurență puternică din partea lui Carey Moulliga din Promising Yyoung Woman (cota 2.25) și Viola Davis din Ma Rainey’s Black Bottom (cota 3.00).

Deținătoare a unei Statuete pentru prestația din Fargo (2016), McDormand apre a avea în acest moment un adversar în succesul propriului film. Dacă ar triumfa în cele mai importante categorii, Nomadland ar domina categoric premiile din acest an, un fenomen care nu s-a mai întâmplat în ultimul timp. Rămâne să vedem care va fi hotărârea votanților în cadrul Galei.

Lupta pentru Cel mai bun actor pare deja încheiată

 

Titlul de Cel mai bun actor în rol principal este disputat mai mult la nivel teoretic de Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom) și Anthony Hopkins (The Father). Hopkins a câștigat Premiul Bafta pentru cel mai bun actor, dar pentru Oscar ar putea să conteze faptul că Chadwick a decedat în august 2020 din cauza cancerului de colon. Bineînțeles, nu acesta ar fi factorul hotărâtor în acordarea premiului, dar el ar putea conta foarte mult. 1.07 este cota cu care este creditat succesul lui Boseman la Unibet, în timp ce Hopkins primește cota 7.00.

Documentarul românesc Colectiv este nominalizat la două categorii

 

Pentru români, este cea mai așteptată ediție din istoria Oscarurilor, deoarece este pentru prima dată când o producție autohtonă este nominalizată. Tulburătorul documentar observațional Colectiv, în regia lui Alexander Nanau, este creditat cu a 3-a șansă la ambele categorii la care participă, așa că avem toate motivele să ținem pumnii strânși în noaptea de duminică spre luni.

Cele mai mari șanse la obținerea celorlalte Statuete

 

• Cel mai bun actor în rol secundar - Daniel Kaluuya (Judas And the Black Messiah)
• Cea mai bună actriță în rol secundar - Youh Yuh-jung (Minari)
• Cel mai bun film internațional - Another Round
• Cel mai bun film de animație - Soul
• Cel mai bun documentar - My Octopus Teacher
• Cea mai bună coloană sonoră - Soul
• Cea mai bună melodie originală - Speak Now (One Night in Miami)
• Cel mai bun scenariu adaptat - Nomadland
• Cel mai bun scenariu original - Promising Young Woman
• Cea mai bună imagine - Nomadland
• Cel mai bun montaj - Sound of Metal și The Trial of the Chicago 7
• Cele mai bune decoruri - Mank
• Cel mai bun film documentar de scurt metraj - A Love Song of Latasha
• Cel mai bun scurt metraj - The Letter Room și Two Distant Strangers
• Cel mai bun machiaj - Ma Rainey’s Black Bottom
• Cel mai bun scurt metraj de animație - If Anything Happens I Love You
• Cel mai bun sunet - Sound of Metal
• Cele mai bune costume - Ma Rainey’s Black Bottom
• Cele mai bune efecte vizuale - Tenet

 

Licența nr. L1160657W000330 emisă de Comitetul de Supraveghere ONJN pentru Unibet (Germany) Limited, Level 6, The Centre, Tigne Point, Sliema, TPO 0001, Malta, valabilă din data de 1.09.2016 până la data de 31.08.2026

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz

Ministerul de Externe a confirmat că tinerele găsite decedate după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, erau românce.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa”, partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă
Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă

Statele Unite au afirmat la sfârşitul săptămânii că se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Fâşia Gaza, ale cărui etape au fost detaliate de preşedintele american Joe Biden, dacă Hamas va face acest lucru.