(P) Află ce tip de aparat dentar ți se potrivește

aparat dentar
StirilePROTV

Aparatul dentar este soluția care se folosește de aproape 300 de ani pentru a aduce și menține dinții într-o poziție corectă.

Mai exact, în anul 1728, dentistul francez Pierre Fauchard - cel care este creditat ca inventator al ortodonției moderne - a publicat o carte numită ”Chirurgul Dentist”, în care descria diverse metode prin care dinții puteau să fie îndreptați. Tot el a inventat primul aparat dentar.

Aparatul dentar este modalitatea cea mai sigură, îmbunătățită și perfecționată permanent în cele 3 secole ale sale, care dă rezultate foarte bune atunci când vrem să corectăm dinții care au crescut inestetic sau nefuncțional.

O persoană adultă are 28 de dinți "de bază", 14 dinți sus și 14dinți jos, la care se adaugă cele 4 măselele de minte, care pot sau nu să se dezvolte. Cei 32 de dinți sunt grupați pe categorii, 8 incisivi, 4 canini, 8 premolari și 12 molari.

Care ar fi cele mai întâlnite probleme care pot conduc spre necesitatea unor măsuri corective?

Citește și
FOTO: Ce au făcut rușii în Bulgaria. „Dar să vedeți ce este în zona litoralului. Acolo se vorbește mai mult rusă decât bulgară”

• Dinții sunt strâmbi, înghesuiți sau nealiniați corect, iar zâmbetul tău este inestetic;
• Mușcătura nu se realizează corect și trebuie să fie corectată;
• Din cauza unei mușcături incorecte, încep să apară probleme gingivale;
• Dacă scrâșnești din dinți foarte des, vei dezvolta alte probleme care îți pot afecta calitatea vieții și pot duce la complicații.

Când se poate purta aparatul dentar?

 

Nu există limită de vârstă și niciodată nu este prea devreme sau prea târziu.

Există foarte multe persoane care au impresia (greșită) că un aparat dentar este doar pentru copii. Dinții, pe toată durata noastră de viață, pot fi corectați. De asemenea, și dinții de lapte pot fi corectați, nu doar cei de adult.

Diferența este doar că la adulți, rezultatele vor apărea într-o perioadă de timp mai îndelungată, față de rezultatele pe care le pot avea copiii mici.

Purtarea aparatului dentar se recomandă, totuși, a fi făcută cât mai devreme în viață fiindcă, o dată cu trecerea timpului, oasele sunt mai puțin elastice față de cele ale unui copil aflat în creștere. Din acest punct de vedere merită menționat că aparatul dentar la copii are inclusiv rolul de a stimula creșterea în bune condiții ale oaselor maxilare. Din acest motiv, ulterior, când dinții permanenți de adult se vor forma, aceștia vor crește corect și se vor alinia pe pozițiile bune ale dinților de lapte.

Care este cel mai bun aparat dentar?

 

Medicul ortodont specialist poate spune cu exactitate care este cel mai bun aparat dentar pentru tine sau copilul tău.

Aparatele dentare fixe se împart în 2 mari categorii:

1. Aparatul dentar clasic: poate fi construit din materiale metalice, ceramice sau safir – aceste modele sunt cele mai uzuale tipuri de aparate dentare.
2. Aparatul dentar autoligaturat: o variantă modernă de aparat, unde se folosește un sistem special ce nu necesită aplicarea de module (elastice) pe brackeți si care oferă rezultate mai rapide față de un aparat dentar clasic.
3. Cele mai noi tehnologii și aparate dentare moderne pot da rezultate mult mai rapide față de alternativele clasice, însă, dacă bugetul este limitat, decizia finală o poți lua împreună cu medicul tău stomatolog, ținând însă seama în special de ce nevoi ai și cât de rapid poate fi rezolvată problema.

Cel mai frecvent aparat dentar utilizat este aparatul dentar metalic. Acest tip de aparat se poate purta pe o perioadă de 1-2 ani de zile, în funcție de planul de tratament ortodontic pe care medicul tău stomatolog o să ți-l creeze.

Te vei duce lunar la o consultație, unde împreună cu medicul ortodont veți vedea rezultatele, evoluția tratamentului dar și pentru a regla aparatul.

Odată ce tratamentul s-a încheiat, se mai poate recomanda purtarea unui aparat dentar de contenție.

Acest aparat are rolul de a se asigura că progresele pe care le-ai făcut până acum vor rămâne pentru toată viața, în sensul că dinții nu vor reveni în poziția lor inițială. Acest dispozitiv trebuie purtat o perioada de timp, în funcție de ce recomandă medicul tău ortodont.

Orice problemă dentară se rezolvă, în timp, dacă apelezi la ajutor de specialitate - fie că ai un zâmbet inestetic sau probleme mai serioase.

Reține doar că este foarte important să mergi la un control periodic la medicul stomatolog, pentru a încerca pe cât posibil să eviți dezvoltarea problemelor dentare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz

Ministerul de Externe a confirmat că tinerele găsite decedate după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, erau românce.

Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă
Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă

Statele Unite au afirmat la sfârşitul săptămânii că se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Fâşia Gaza, ale cărui etape au fost detaliate de preşedintele american Joe Biden, dacă Hamas va face acest lucru.  

Cine sunt candidații PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Un comisar european şi 12 europarlamentari, pe listă
Cine sunt candidații PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Un comisar european şi 12 europarlamentari, pe listă

Un comisar european şi 12 europarlamentari (şase social-democraţi şi şase liberali) se află pe locurile eligibile pe lista de candidaţi PSD PNL la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 9 iunie.