Mujdeiul, pe primul loc în topul mâncărurilor românești din clasamentul internațional numit „Enciclopedia aromelor”

×
Codul embed a fost copiat

Mujdeiul a ajuns pe primul loc în topul mâncărurilor românești din clasamentul internațional numit „Enciclopedia aromelor” sau „TasteAtlas”.

Cu apă, smântână sau iaurt, mujdeiul este nelipsit de pe mesele românilor și poate fi mâncat în diferite combinații. Va fi vedetă în aceste zile, când se vor încinge grătarele.

Cu apă și ulei, smântână, iaurt sau roșii coapte - acestea sunt cele mai îndrăgite rețete de mujdei. Românii îl mănâncă în zeci de combinații și nu se mai satura de el.

Gina Bradea, vlogger culinar: „Este atât de bun încât poate fi servit și pe pâine, felii de pâine, le frigem pe grătar și apoi le ungem cu puțin mujdei. În Dobrogea se face o pastă de mujdei, o maioneză foarte cremoasă care se numește sarmuzac, bun de-l mânanci cu lingura”.

În clasamentul internațional numit „TasteAtlas” pe locul întâi în rândul preparatelor culinare din România se află mujdeiul de usturoi. Este un preparat comandat inclusiv la terase și restaurante.

Citește și
usturoi
Fermierii români vor primi mai mulți bani pentru a cultiva usturoi. Ce cantitate e recomandată pentru consum
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Pe platformele care livrează mâncare sosul de usturoi a fost în 2022 pe locul doi în topul celor mai cerute produse.

În tradiția populară, usturoiul ține departe gripa și spiritele rele.

Nicolae ciobanu, bucătar: „Trebuie să fie mujdei crescut în gradină, nu mujdei de Spania, Italia”.

Reporter: Cu ce putem să-l mâncam?

Bucătar:Cu carne de berbec, cu tocăniță, cu miel la tavă, cu cartofi, cu orice merge”.

Reporter: Comandă românii mujdei?

Bucătar: „La mine trece mujdeiul foarte mult cu pastrama de berbecuț, de oaie, mai cer și la cartofi pai. Da, la pastramă e excelent și pastrama fară mujei n-are niciun farmec”.

Mujdeiul este varianta românească a sosului de usturoi. Sau aioli din bucătăria mediteraneană.

Pe primul loc în clasamentul Taste Atlas, la băuturi, este vișinata. După mujdei, cei de la Taste Atlas, un top al celor mai bune preparate din lume, au apreciat din bucătăria noastră plăcinta machedonească, bulzul ciobănesc, ciorba rădăuțeană, sarmalele și plăcinta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Programul ”Tomata” va continua și în 2023. Câți bani primesc de la stat agricultorii pentru a cultiva roșii
Programul ”Tomata” va continua și în 2023. Câți bani primesc de la stat agricultorii pentru a cultiva roșii

Sprijinul guvernamental pentru agricultori continuă și anul viitor. Cei care cultivă roșii, cartofi, struguri de masă, usturoi sau cresc porci din rasele Bazna și Mangalița vor primi bani de la Guvern ca să aducă pe piață marfă românească.  

Fermierii români vor primi mai mulți bani pentru a cultiva usturoi. Ce cantitate e recomandată pentru consum
Fermierii români vor primi mai mulți bani pentru a cultiva usturoi. Ce cantitate e recomandată pentru consum

Programul Ministerului Agriculturii prin care fermierii sunt impulsionați să cultive usturoi va primi mai mulți bani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.