Mania „Barbenheimer” alimentează pariurile din Statele Unite la premiile Oscar

oscar
Shutterstock

După o confruntare intens mediatizată ce a avut loc în box-office-ul nord-american în vara anului trecut, bătălia "Barbenheimer" se îndreaptă de acum spre platformele dedicate jocurilor de noroc online din Statele Unite, informează luni Reuters.

New Jersey, Massachusetts şi alte cinci state americane permit plasarea de pariuri la premiile Oscar, care vor fi decernate în noaptea de duminică spre luni, într-o gală în care lungmetrajele "Barbie" şi "Oppenheimer" vor concura pentru a câştiga trofeul pentru cel mai bun film, precum şi premiile decernate la alte categorii.

Gala Premiilor Oscar va fi difuzată LIVE pe VOYO, în noaptea dintre 10 și 11 martie, începând cu ora 01:00.

Pariorii pot miza pe premiile de top, cum ar fi cele de la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun actor în rol principal" şi "cea mai bună actriţă în rol principal", însă pot să plaseze pariuri şi la categorii mai puţin mediatizate, cum ar fi "cel mai bun sunet" şi "cel mai bun scurtmetraj animat".

Popularitatea filmelor "Barbie" şi "Oppenheimer" se va traduce probabil prin sume record depuse pentru pariuri la premiile Oscar, a declarat Bill Speros, analist senior la Bookies.com, un site deţinut de Gambling.com Group. Pariurile legale la cele mai prestigioase distincţii decernate de industria cinematografică americană au început în New Jersey în 2019.

Citește și
oscar
Premiile Oscar sunt LIVE pe VOYO
FOTO: Ce au făcut rușii în Bulgaria. „Dar să vedeți ce este în zona litoralului. Acolo se vorbește mai mult rusă decât bulgară”

Anul acesta "este prima ocazie pentru ca oamenii să parieze pe două filme şi pe vedete din aceste filme care au avut o reală atracţie de masă", a spus Bill Speros. "Există două filme pe care le-a văzut toată lumea", a adăugat el.

Jocurile de noroc sunt în creştere în Statele Unite din 2018, când Curtea Supremă a deschis calea pentru ca pariurile sportive să se extindă la nivel naţional. Oficialii din statele americane au adoptat această activitate ca pe o modalitate de creştere a veniturilor fiscale şi de a îi ţine pe oameni departe de pariurile ilegale, în ciuda riscurilor de pierderi financiare pentru jucători.

Deşi cifrele exacte nu au fost dezvăluite, specialiştii în domeniu se aşteptau ca Super Bowl de luna trecută să atragă 23 de miliarde de dolari din pariuri, potrivit unei analize publicate de American Gaming Association.

Pariurile la premiile Oscaruri reprezintă o mică parte din această sumă - "veţi obţine mai mulţi bani de la un meci din sezonul regulat al NBA", a declarat Bill Speros -, dar oferă cazinourilor o şansă de a atrage jucători care nu sunt interesaţi de evenimentele sportive.

Pariurile pot fi plasate în cazinouri, dar cele mai multe sunt făcute online prin intermediul unor aplicaţii precum DraftKings, BetMGM şi ESPN BET.

Johnny Avello, director de operaţiuni sportive şi de curse la DraftKings, a declarat că firma pentru care lucrează a remarcat o participare mai mare a femeilor în jurul datei la care are loc gala premiilor Oscar.

"Ele spun: 'Nu vreau să pariez pe fotbal, dar acum este vorba despre Oscaruri şi acum vorbim despre zona mea de acţiune'. Cred că acesta este motivul pentru care vedem un angajament mai mare în această perioadă a anului", a declarat Johnny Avello.

Pe lângă New Jersey şi Massachusetts, pariurile la premiile Oscar sunt permise şi în statele americane Michigan, Indiana, Arizona, Kansas şi Louisiana. California, locul de desfăşurare al galei premiilor decernate de Academia de film americană, nu permite plasarea de pariuri pentru aceste distincţii.

Alte câteva state interzic pariurile pentru evenimente cu rezultate prestabilite, cum ar fi premiile Oscar, din cauza riscului ca rezultatele să fie dezvăluite în avans.

Statele care permit pariurile la premiile Oscar cred că organizatorii galei dispun de controale stricte pentru a preveni dezvăluirile înainte de anunţarea câştigătorilor pe scena ceremoniei televizate de la Hollywood, a declarat Bill Speros.

Pariurile sunt posibile la unele sau la toate cele 23 de categorii televizate din cadrul galei premiilor Oscar.

În Ontario, Canada, FanDuel propune pariuri ce vizează ţinutele de tip Barbie pe care le va purta actriţa Margot Robbie sau dacă un participant la gală va cădea în timp ce primeşte un premiu. Aceste tipuri de pariuri, care nu au o legătură directă cu câştigătorii Oscarurilor, nu sunt permise în niciun stat american.

Cotele privind rezultatele de duminica viitoare s-au schimbat pe măsură ce diverse sindicate de la Hollywood şi-au făcut cunoscute alegerile în ultimele săptămâni.

În timp ce "Barbie" a câştigat bătălia în box-office, obţinând 1,4 miliarde de dolari din vânzări globale de bilete, "Oppenheimer" este liderul detaşat în clasamentul favoriţilor la trofeul pentru cel mai bun film. Acest film al regizorului Christopher Nolan, ce prezintă cursa pentru construirea bombei atomice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a câştigat deja premiile principale decernate la Globurile de Aur, Screen Actors Guild Awards, BAFTA şi la alte gale de premiere.

Cu o săptămână înainte de Oscaruri, ar fi nevoie de un pariu de 50 de dolari pe "Oppenheimer" pentru a câştiga înapoi 51 de dolari şi a obţine astfel un profit de 1 dolar, potrivit DraftKings. Cota pentru "Barbie" este în prezent de 35 la 1.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cine va câștiga Oscarul pentru cel mai bun film, în 2024. Previziuni și analize
Cine va câștiga Oscarul pentru cel mai bun film, în 2024. Previziuni și analize

Decernarea premiilor OSCAR 2024 va fi transmisă în direct, luni, 11 martie, de la ora 01:00 dimineața, exclusiv, pe VOYO.

Premiile Oscar sunt LIVE pe VOYO
Premiile Oscar sunt LIVE pe VOYO

Lumea cinematografiei va lua parte luni, 11 martie, la cel mai important eveniment al anului: Premiile Oscar.

Culisele dejunului Oscar. Moment de comuniune între vedete și aspiranți
Culisele dejunului Oscar. Moment de comuniune între vedete și aspiranți

Dejunul „nominalizaților” la premiile Oscar precede, prin tradiție, gala acordării celor mai importante premii din lumea fimului.

 

Recomandări
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz
MAE confirmă cetăţenia română a tinerelor decedate după ce au fost luate de ape în Italia. Noi informații despre acest caz

Ministerul de Externe a confirmat că tinerele găsite decedate după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, erau românce.

Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă
Războiul din Gaza s-ar putea încheia. SUA se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace, dacă Hamas îl aprobă

Statele Unite au afirmat la sfârşitul săptămânii că se aşteaptă ca Israelul să accepte planul de pace pentru Fâşia Gaza, ale cărui etape au fost detaliate de preşedintele american Joe Biden, dacă Hamas va face acest lucru.  

Cine sunt candidații PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Un comisar european şi 12 europarlamentari, pe listă
Cine sunt candidații PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Un comisar european şi 12 europarlamentari, pe listă

Un comisar european şi 12 europarlamentari (şase social-democraţi şi şase liberali) se află pe locurile eligibile pe lista de candidaţi PSD PNL la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 9 iunie.